01 sep 2023

Zaterdag 7 oktober: feest!

De Bethlehemkerk bestaat 60 jaar en dat vieren we op zaterdag 7 oktober met diverse feestelijke activiteiten. We vieren het graag met iedereen dus zeker ook onze gemeenteleden uit Asten-Someren.

Programma
14.30 - 17.00 uur Compleet verzorgde echte Engelse
High Tea met een Pub quiz
17.00 - 20.00 uur Jubileumborrel en diner buffet
20.00 - 21.20 uur Muzikale jubileumvoorstelling
21.20 - ........ uur gezellig napraten onder het genot
van een drankje

Voor meer informatie en aanmelden, lees verder
Lees meer 
16 mei 2023

60 jaar Bethlehemkerk: verleden en heden

Zestig jaar geleden, op 5 juni 1963, werd de eerste steen van de Bethlehemkerk gelegd en op 23 december dat jaar werd de kerk in gebruik genomen: een Protestants kerkgebouw, Sperwerstraat 2 in Helmond-Noord, midden in een woonwijk. Omdat het een ‘platte’ kerk is, valt ze helemaal niet zo op. We blazen dus niet zo hoog van de toren, maar staan wel midden in de wijk. Zo willen we ook zijn: een wijkgebouw als het ware dat de deuren open zet voor een ieder die een luisterend oor nodig heeft of op zoek is naar zingeving.
Lees meer 
20 feb 2023

Kunst in de kerk


U heeft het vast al eens eerder gezien, kunst in de kerk. Vanuit de kerkenraad is besloten om in de maand oktober de expositie Licht naar de kerk in Helmond en het kerkgebouw in Asten-Someren te halen.
ArsProDeo is een organisatie die zich ten doel stelt om kunst van Christelijke kunstenaars ten toon te stellen in kerken en geloofsgemeenschappen, als verrijking van het geloof, zij lenen de exposities uit zonder winstoogmerk.
De expositie Licht is gemaakt in samenwerking met de hulporganisatie ZOA, een organisatie die noodhulp verleend aan de aller kwetsbaarsten , wonend in de meest moeilijke gebieden op aarde. Kunstenaars lieten zich inspireren door de bijbel, door hun persoonlijke achtergrond en door ZOA. Er zijn ongeveer 30 kunstwerken waaruit een keuze gemaakt kan worden. Schilderijen, foto’s, objecten, digitaal bewerkte beelden en textiel.
Lees meer